Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 51 55 253


Στο πρόγραμμα της Beru περιλαμβάνονται συμπλέκτες ανεμιστήρα, φτερωτές ανεμιστήρα και κιτ συμπλέκτη ανεμιστήρα για επιβατικά και φορτηγά οχήματα.  Τα εξαρτήματα ανεμιστήρων αποτελούν τμήμα της ευρείας γκάμας εξοπλισμού εργοστασιακής τοποθέτησης του ομίλου BorgWarner Group, ο οποίος προμηθεύει από το 1957 τους σημαντικότερους κατασκευαστές επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων. Στα  εργοστάσια που χρησιμοποιούν αυτά τα εξαρτήματα για εργοστασιακή τοποθέτηση είναι η Audi, η BMW, η Ford, η Mercedes-Benz, η Volvo και η VW.


beru 301 1

Η λειτουργία

Η σύμφωνη με τις ανάγκες ρύθμιση του ρεύματος του αέρα ψύξης μέσω ανεμιστήρων και μηχανισμών κίνησης ανεμιστήρων διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στους κινητήρες επιβατικών, φορτηγών, γεωργικών και βιομηχανικών οχημάτων. Οι ανεμιστήρες φροντίζουν, κυρίως σε μεγάλες φορτίσεις, ώστε η θερμοκρασία του νερού ψύξης να παραμένει στην ιδανική περιοχή και να μην υπερθερμαίνεται ο κινητήρας.

Δύο δίσκοι συμπεριστρέφονται ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ οι πείροι και οι εγκοπές τους εφαρμόζουν η μία στην άλλη άνευ επαφής. Ο ένας δίσκος (πρωτεύων δίσκος = συμπλέκτης) παίρνει κίνηση από τον κινητήρα, η άλλη (δευτερεύων δίσκος = περίβλημα) συνδέεται με τον ανεμιστήρα και μπορεί να περιστρέφεται ελεύθερα.

Η ταχύτητα περιστροφής της πτερωτής του ανεμιστήρα καθορίζεται από το συμπλέκτη του ανεμιστήρα, που αναφέρεται και ως συνεκτικός συμπλέκτης Visco. Εάν η πτερωτή του ανεμιστήρα περιστρέφεται συχνότερα από ό,τι συνήθως ή προξενεί ασυνήθιστους θορύβους, αυτό αποτελεί ένδειξη πιθανής βλάβης και ενδεχ. αναγκαίας αλλαγής του συμπλέκτη ανεμιστήρα.

Το σύστημα ελέγχου του συνεκτικού συμπλέκτη Visco υλοποιείται αναλόγως του κατασκευαστή και του τύπου μέσω ενός διμεταλλικού οργάνου ή ηλεκτρονικά μέσω του VISCTRONIC®. Αυτή η περαιτέρω εξέλιξη του συνεκτικού συμπλέκτη Visco ενεργοποιείται ηλεκτρονικά από τη διαχείριση του κινητήρα και χαρακτηρίζεται από σαφώς συντομότερους χρόνους αντίδρασης.

Το σύστημα ελέγχου που τοποθετείται στην μπροστινή πλευρά του συμπλέκτη του ανεμιστήρα αντιδρά στη θερμοκρασία του ρεύματος αέρα, ανοίγει και κλείνει μία βαλβίδα στο εσωτερικό του συμπλέκτη. Εάν δεν χρειαστεί αέρας ψύξης, απενεργοποιείται ο συνεκτικός συμπλέκτης Visco και λειτουργεί με μειωμένο αριθμό στροφών. Εάν αυξηθούν οι ανάγκες, ρέει ένα ειδικό λάδι σιλικόνης από το δοχείο αποθέματος στο χώρο λειτουργίας. Εκεί μεταδίδεται χωρίς φθορά η ροπή στρέψης με τη βοήθεια της τριβής του υγρού στον ανεμιστήρα. Εάν κλείσει η βαλβίδα, το λάδι σιλικόνης επιστρέφει πάλι, η τριβή μειώνεται, ο ανεμιστήρας συμπεριστρέφεται πάλι ελεύθερα.

ELECTRICAL FAN
Electrical Fans

Οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες αναπτύσσονται μέσα στα οχήματα με χαμηλές απαιτήσεις ψύξης. Η μονάδα ελέγχου του κινητήρα κατευθύνει και ελέγχει την ταχύτητα σύμφωνα με τη θερμοκρασία. Για να εξασφαλιστεί ότι οι ανεμιστήρες μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα και χωρίς προβλήματα, οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες BERU έρχονται προ-συναρμολογημένοι με τη φτερωτή του ανεμιστήρα, το μοτέρ του ανεμιστήρα με την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου και αν είναι απαραίτητο, με την έδραση του ανεμιστήρα (πλαίσιο ανεμιστήρα). Οι αθόρυβοι, οικονομίας καυσίμου και ελεύθερης συντήρησης ανεμιστήρες ποιότητας Πρώτης Τοποθέτησης (ΟΕ), καλύπτουν τις παραδοσιακές εφαρμογές αυτοκινήτων με εγκάρσιους κινητήρες , όπως Audi, Fiat, Hyundai, Mercedes-benz, Opel και Renault. Είναι διαθέσιμοι σε δύο εκδόσεις, που προσαρμόζονται στην εφαρμογή: με ανεμιστήρες πίεσης ή αναρρόφησης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
:

  • Ρύθμιση του ρεύματος αέρα ψύξης αναλόγως των αναγκών
  • Μείωση κατανάλωσης καυσίμου
  • Η θερμοκρασία του νερού ψύξης διατηρείται στην ιδανική περιοχή
  • Προστασία έναντι υπερθέρμανσης του κινητήρα
  • Ιδιαίτερα αποτελεσματική διαθεσιμότητα αέρα ψύξης
  • Μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος
 

Επικοινωνία

Τεχνοανταλλακτική

Ρόδου 170
Αθήνα, 104 43
210 51 55 253
210 51 45 824

Social Media

Για να σας εξασφαλίσουμε καλύτερη εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Αποδοχή