Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 51 55 253


Ένας βενζινοκινητήρας χρειάζεται τρία πράγματα: αέρα, καύσιμο και ένα σπινθήρα. Το μπουζί αναφλέγει το μείγμα αέρα-καυσίμου και ξεκινάει την καύση, η οποία κινεί τον κινητήρα.
Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη κατανάλωση καυσίμου, την καθαρή, αποδοτική καύση και την αξιόπιστη λειτουργία του κινητήρα και του καταλύτη.

Τα μπουζί BERU έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας για να ανταποκρίνονται διαρκώς σε αυτές τις ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ακόμα και στη φάση σχεδιασμού του κινητήρα, οι μηχανικοί της BERU συνεργάζονται στενά με την αυτοκινητοβιομηχανία για να διασφαλίσουν ότι τα μπουζί προσαρμόζονται με ακρίβεια στις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στο θάλαμο καύσης.

Η BERU προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μπουζί για να διασφαλίζει ότι το ιδανικό μπουζί είναι πάντα διαθέσιμο για πολλούς διαφορετικούς τύπους κινητήρων και εφαρμογών. Διάφορα υλικά χρησιμοποιούνται για το κεντρικό ηλεκτρόδιο. Ειδικά κράματα με βάση το νικέλιο και ηλεκτρόδια με πυρήνα χαλκού προσφέρουν καλή θερμική αγωγιμότητα και υψηλή αντίσταση στη διάβρωση. Το ασήμι διαθέτει ακόμα υψηλότερη θερμική αγωγιμότητα. Η πλατίνα και το ιρίδιο προσφέρουν υψηλή αντίσταση στη διάβρωση, έτσι ώστε να παρατείνεται η διάρκεια μεταξύ των αντικαταστάσεων. Ο σχεδιασμός των ηλεκτροδίων γείωσης έχει εφάμιλλη σημασία. Η γεωμετρία επηρεάζει την προσιτότητα του μείγματος, τη φθορά, τη διάχυση της θερμότητας και τις απαιτήσεις της τάσης ανάφλεξης, μεταξύ άλλων πραγμάτων. Το τιτάνιο, η πλατίνα και το ιρίδιο παρέχουν εξαιρετικά παρατεταμένους χρόνους λειτουργίας, για το ίδιο διάκενο ηλεκτροδίου.


Η συμβουλή της Beru:

Η έγκαιρη αντικατάσταση των μπουζί συμφέρει! Τα μπουζί είναι φθαρτά εξαρτήματα που πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ατελούς καύσης, αυξημένης κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών καυσαερίων, καθώς και αποτυχημένων αναφλέξεων.
Το καύσιμο που δεν καίγεται κατά τις αποτυχημένες αναφλέξεις, μπορεί να διεισδύσει στον καταλύτη και να τον καταστρέψει!

Ενημερωθείτε εδώ για όλα όσα αφορούν στην ανάφλεξη των οχημάτων που κινούνται με αέριο, αλλά και για τη σωστή συντήρησή τους.


Συμβουλές συνεργείου

Σφάλματα και φθορά
Υπερφόρτωση, κακής ποιότητα καύσιμο, εσφαλμένη επιλογή μπουζί και συνθήκες οδικής κυκλοφορίας με σταμάτημα-ξεκίνημα είναι μόλις λίγοι παράγοντες που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σφάλματα των μπουζί.

Εγκατάσταση μπουζί
Επειδή τα μπουζί έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένους κινητήρες, πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα το σωστό μπουζί. Τα μπουζί με εσφαλμένη θερμική διαβάθμιση, διάκενο ηλεκτροδίου ή μήκος, ενδέχεται να οδηγήσουν σε μειωμένη απόδοση κινητήρα ή ακόμα και ζημία στον κινητήρα και/η τον καταλυτικό μετατροπέα. Επιτακτική είναι επίσης η προσεκτική εγκατάσταση και αφαίρεσή τους!

Επικοινωνία

Τεχνοανταλλακτική

Ρόδου 170
Αθήνα, 104 43
210 51 55 253
210 51 45 824

Social Media

Για να σας εξασφαλίσουμε καλύτερη εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.